Ervaringsdeskundige • Gastspreker • Auteur • Podcastmaker • Revalidatiearts

Lucindalogo

Een podcast over de lange termijn gevolgen van moord

Op 1 oktober 2022 de 20e sterfdag van mijn zus lanceerde ‘Levenslang Kwetsbaar.’ In persoonlijke gesprekken maak ik je deelgenoot van de juridische jungle waar nabestaanden van dodelijk geweld in terecht komen. In de afleveringen die volgen zal ik afwisselend in gesprek gaan met professionals en lotgenoten om de luisteraar uit te leggen waarom de psycho-emotionele maar ook de financiële nazorg aan mij en andere gedupeerden zo te kortschiet en hoe dit verbeterd kan worden.

# 2 Levenslang kwetsbaar | In gesprek met psychiater Geert Smid over de persisterende-rouwstoornis

In deze aflevering bespreekt Lucinda samen met Geert Smid de overeenkomsten en de verschillen tussen de persisterende-rouwstoornis (PRS) en de post-traumatische stress stoornis (PTSS). Geert legt uit waarom juist nabestaanden van dodelijke geweldsdelicten en rampen het risico lopen om deze beide aandoeningen te ontwikkelen.

# Aflevering 1: De moord op Nadia van de Ven

Op mijn zus haar 20e sterfdag vertel ik over de gevolgen van een van de meest ingrijpende gebeurtenissen die iemand kan overkomen: het verliezen van een dierbare door moord. Samen met verslaggever en documentairemaker Richard Grootbod, blik ik terug op de verschrikkelijkere periode direct na de moord op Nadia. Daarnaast vertel ik hem op welke manier het verlies van mijn zus, niet alleen het leven van mijn ouders, maar ook mijn leven en het verloop van mijn carrière, onherroepelijk hebben beïnvloedt.