Parels van Verdriet

In december 2012 publiceerde Lucinda de gedichtenbundel: Parels van Verdriet, gedichten over een zoektocht in het donker.  

Aanleiding voor de publicatie van haar gedichten was de 10e sterfdag van Lucinda’s zus. Nadia van de Ven werd op 1 oktober 2002, op 25 jarige leeftijd door haar huisbaas Pascal Jacob F. vermoord. Iets meer dan een jaar later stierf Lucinda haar vader aan de gevolgen van kanker. De verpletterende gevoelens van verdriet, wanhoop, eenzaamheid en woede waar zij mee geconfronteerd werd, schreef Lucinda van zich af in de vorm van gedichten. Parels van Verdriet bevat 60 gedichten en bestrijkt een periode van tien jaar. In dat tijdsbestek maakt Lucinda de lezer deelgenoot van een intens rouwproces dat jarenlang blijft door meanderen en daarmee los staat van de tijd. 

Gevolgen van rouw

Met Parels van Verdriet wil Lucinda rouwende mensen troosten door de gevoelens waar zij mee geconfronteerd worden, te benoemen. Daarnaast maken haar gedichten het voor de omgeving van de rouwende, inzichtelijk met welke heftige gevoelens iemand te maken kan krijgen, na het plotselinge verlies van een dierbare.

De gedichten zijn rijkelijk geïllustreerd met meer dan 50 prachtige kleurenfoto’s van kunstwerken, gemaakt door Lucinda haar ouders.

Parels van verdriet bestellen.

Schilderij door William van de Ven