Ervaringsdeskundige • Gastspreker • Auteur • Podcastmaker • Revalidatiearts

Bekijk het interview bij NOVA met Minke van de Ven:
(start met kijken vanaf 21:30 minuten).

NOVA - detail - Uitzendingen - Moeder vermoorde dochter eist schadevergoeding

Moeder vermoorde dochter eist schadevergoeding

10 april 2008 – De moeder van Nadia van de Ven, die in oktober 2002 werd vermoord, eist in totaal twintigduizend euro smartengeld van haar moordenaar en van zijn ouders.

Ook wil ze schadevergoeding voor zichzelf, een bedrag dat in de tonnen kan lopen.

Nadia van de Ven (25) werd vermoord in het Utrechtse studentenhuis waarin zij woonde. Haar destijds 29-jarige huisbaas schoot in totaal vijf keer op haar met een gestolen Uzi mitrailleur. Aanleiding voor de moord waren ruzies over het houden van katten in huis en het plaatsen van fietsen op de gang.

Na de moord op haar dochter heeft de moeder niet meer kunnen werken. Door een posttraumatische stress stoornis is ze arbeidsongeschikt verklaard. De moordenaar is tot twintig jaar plus dwangverpleging veroordeeld. De zaak wordt gezien als een voorbeeld van de verder oprukkende claimcultuur.